Search our collections

Plakatbutik

Velkommen til vores plaktatbutik, hvor du kan købe foto og kunst lavet af inviterede kunstnere. Klik på en af samlingerne og se de flotte billeder.

1. april 2021: En fotograf kom forbi

Forestil dig dette - efter at have boet i over 40 år på øen Als, havde jeg aldrig set rekonstruktionen af “Hjortspringsbåden” fra den keltiske jernalder, indtil sidste år, 2020!

Jeg havde passeret mange gange på vej til havnen ved Dyvig, men var aldrig kommet ind. En dag i sommeren 2020 kørte jeg hjem fra Dyvig, og jeg kørte forbi endnu en gang, men bemærkede derefter et skilt ”åbent i dag”. Jeg stoppede min bil, vendte rundt og kørte ind.

Ved ankomsten blev jeg mødt ved døren af ​​en frivillig dame, der viste mig rundt, efter at jeg havde set filmen om bådens historie og de mange timer, der blev lagt af frivillige til at genskabe jernalderbåden ud fra rester fundet i lokalområdet. Hele båden blev genskabt med håndværktøj, kopieret fra værktøj fra denne periode. Jeg fik også vist smedeværkstedet, der vækkede gode minder fra min barndom, hvor jeg også blev rimelig dygtig som smed. En tanke skabte en ny tanke, og inden jeg var færdig med min tur, spurgte jeg, om det ville være muligt at se smeden i aktion. Jeg mødte Johannes et par uger senere, og inden for en halv time var smedjen oplyst og glødende (se billedet nedenfor).
Interessant nok betragter Johannes sig stadig som en voksen lærling på trods af at han er i 80'erne. Jeg var 10 år gammel, da jeg først brugte en smedje og havde glemt en masse fra dengang!

Jeg kom tilbage en uge senere med mit kamera, da lysforholdene var bedre, for at tage nogle billeder af selve båden, og det bedste er også vedlagt. Alt i alt en velbrugt tid og tak alle sammen for at vise mig rundt. Jeg kan stærkt anbefale et besøg.

De billeder, jeg tog, kan ses i mit galleri hos Nordlys Print. Her kan du også bestille et tryk lavet med en professionel kunstprinter på papir i udstillingskvalitet.

John Perry

Smeden. Fotograf: John Perry.

Hjortspringbåden. Fotograf: John Perry.